top of page

O kampanji

"I ja to mogu"

Znate li da, u prosjeku, mladi u Hrvatskoj žive s roditeljima čak do svoje 33. godine, najviše u cijeloj Europskoj uniji? (Eurostat, 2022.)

Znate li?

Kampanja ''I ja to mogu'' potiče na razvoj samostalnosti djece i mladih sudjelovanjem u kućanskim aktivnostima. Suputnici na tom putovanju su Labud - čista kvaliteta, koji pruža potrebnu podršku na putu prema odrastanju, donoseći sa sobom osjećaj sigurnosti, povjerenja i besprijekorne čistoće u svaki korak razvojnog puta, i HAVK Mladost, čiji vrhunski rezultati i iskustva igrača, unutar i izvan bazena, potvrđuju važnost predanog rada za uspjeh, ne samo u sportu, već i u drugim područjima života.

Zašto "I ja to mogu"?

Brojna istraživanja potvrđuju dvije stavke potrebne za razvoj djeteta i njegov put do osamostaljenja - KUĆANSKE I SPORTSKE AKTIVNOSTI.

KUĆANSKE AKTIVNOSTI

Kućanske aktivnosti kod djece potiču razvoj motoričkih sposobnosti, veće samopoštovanje, odgovornost i bolje suočavanje s frustracijama te nedaćama. Ove vještine mogu dovesti do većeg uspjeha u školi, na poslu i u međuljudskim odnosima.

SPORTSKE AKTIVNOSTI

Sportskim aktivnostima stječe se razvoj osnovnih motoričkih sposobnosti, discipline, zdrav natjecateljski duh i spoznaja o zdravim životnim navikama što može dovesti do boljeg mentalnog zdravlja i fizičkog zdravlja.

Osim što sport i obavljanje kućanskih aktivnosti pridonose uspješnijem odrastanju i djeci pomažu u razvoju životnih vještina, uče nas i važnosti timskog rada i podrške bilo članovima našeg sportskog tima, bilo obitelji.

Labud je već 77 godina najbolji i najpouzdaniji partner u održavanju čistoće i pokazuje ti kako možeš održavati dom uz super savjete i trikove!

Njegovi su proizvodi dio svakog domaćinstva, čak su postali i sinonimi za svoju kategoriju! Čarli, Sanitar, Permetal, Super Jon i Meri Merino najpoznatiji su od njih, kako u Hrvatskoj, tako i u regiji! Poput pouzdanog suputnika, stvara snažno povjerenje kod potrošača koji ih svakodnevno koriste.

Temeljne vrijednosti kompanije, koje čine srž njenog postojanja, obuhvaćaju timski duh, posvećenost ciljevima, fokus na kupce, integritet te odlučnost i odgovornost.

Hrvatski akademski vaterpolski klub (HAVK) Mladost hrvatski je vaterpolski klub iz Zagreba te je najbolji i najuspješniji vaterpolo klub na svijetu (AWPC). Bravo, Mladost!

Vaterpolisti su idealni suputnici u osamostaljenju jer nas uz brze i odlučujuće poteze uče kako ustrajati kroz napore, braniti svoje ciljeve i usklađivati se s promjenama - sve ključne vještine potrebne za uspješno plivanje vlastitim putem prema samostalnosti. Njihov timski duh podsjeća nas na važnost suradnje i podrške u postizanju zajedničkih ciljeva te nam pruža inspiraciju za hrabro suočavanje s promjenama.

P. S. U dobrim ste rukama jer su vaterpolisti jedni od najobrazovanijih sportaša!

* Izvori:
Benefits of Youth Sports Developed by the PCSFN Science Board September 17, 2020
Eurostat, 2022.
Joško Sindik (2008): Sport za svako dijete
The American Academy of Child and Adolescent Psychiatry

Fotogalerija: